WAN Awards 2018

SUNDAY 27 MAY 2018

SEARCH   
 
WAN Jobs
News Review
Podcasts
WAN Urban Challenge
WAN Awards
Previous Next
 

New Islands Brygge School, København S, Denmark

Monday 08 Jan 2018
 

C.F. Møller and Tredje Natur combine in Denmark

 
New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark
C.F. Møller Architects 
 
New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark New Islands Brygge School by C. F. MOLLER in København S, Denmark
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

This innovative school building with a focus on food and movement sets new standards for the learning environments of the future 

Between Islands Brygge, the Port of Copenhagen and Amager Commons, New Islands Brygge School is built, as a school for lower-secondary school pupils, with special focus on food and movement. 

Designed by C.F. Møller Architects in collaboration with Tredje Nature, the school's special focus enables pupils to relate theoretical teaching with physical, sensory and experience-based learning. This type of learning has given shape to New Islands Brygge School. 

The building takes its triangular shape from the adjacent city, port and commons, which each serve as inspiration for the choice of materials and colours. 

Since food is a key element of the school's identity, the dining hall is the central room. The double-high-ceilinged dining hall is not just the canteen, but also the hub which interconnects all of the school's functions. This makes the dining hall the gathering point where pupils can meet across the school's many activities.

Since movement is another focus area for the school, it is important that the school's architecture stimulates physical activity and play. This is achieved in particular through the building's dynamic spiralling design which, with a staircase motif, issues an invitation up to the school's active rooftop area. The roof landscape gives access to several of the school's functions, so that pupils can take a fun and active short cut across the roof. The top part of the roof is the sports area, with ample opportunity for physical activity on the running track, in the parkour area, or in the enclosed ball pitch. 

The school's interior and outdoor spaces are designed to be in close contact with each other. Each class therefore has direct access to the rooftop landscape, while the school's natural science area is connected to a rooftop zone with a biology garden, hothouse for physics and chemistry, and gardens that are used in cookery lessons.

Nick Myall

News editor

Key Facts

Client Københavns Kommune and Byggeri København (BYK)
Status Planned
Value (m€)
C. F. MOLLER
www.cfmoller.com

More projects by this architect

C.F. MØLLER PROFILE

Landsbankinn bank

Storkeengen

Campus Horsens

Affordable housing

More Projects

 
Reinventing Cities
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site