WAN Awards 2018

MONDAY 21 MAY 2018

SEARCH   
 
WAN Jobs
News Review
Podcasts
WAN Urban Challenge
WAN Awards
Previous Next
 

CaoHeJing Guigu Creative HQ, Shanghai, China

Tuesday 19 Sep 2017
 

Schmidt Hammer Lassen breaks ground in Shanghai

 
CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China
 
 
CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China CaoHeJing Guigu Creative HQ by schmidt hammer lassen in Shanghai, China
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Work on the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai, China has got underway 

Schmidt Hammer Lassen Architects design for the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai broke ground on Monday 18th September. Developed by government backed CaoHeJing Hi-Tech Park, the project is aimed as CaoHeJing's platform for innovation. The new Centre will support and nurture high-tech firms, and connect local and overseas university graduates and enterprises and act as an accelerator for new technology in China.

The project sits on the edge of Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, a state level economic and technological development zone covering an area of 14.5 km2 east of downtown Shanghai, and home to some 1200 domestic and overseas hi-tech companies.

The project composing of three volumes split by two external landscaped terraces that contain shared meeting and support functions. The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

"The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai's variable weather conditions", said Schmidt Hammer Lassen Partner, Chris Hardie. "By doing this we create a direct connection to exterior green space for the buildings occupants to use throughout the year."

The project is the third collaboration between Schmidt Hammer Lassen and CaoHeJing and is expected to complete in 2020.

Nick Myall
News editor

Key Facts

Client
Status On going
Value (m€)
schmidt hammer lassen
www.shl.dk

More projects by this architect

SHL appointments

Kimmel Quarter redevelopment

City library

Aarhus Art Museum

Bryggen ("The Wharf")

More Projects

 
Reinventing Cities
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site