WAN Urban Challenge

SATURDAY 25 MARCH 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

Smythe Library, Tonbridge (Kent), United Kingdom

Thursday 16 Mar 2017
 

BDP updates Tonbridge School

 
Smythe Library by BDP in Tonbridge (Kent), United Kingdom
BDP 
 
Smythe Library by BDP in Tonbridge (Kent), United Kingdom Smythe Library by BDP in Tonbridge (Kent), United Kingdom Smythe Library by BDP in Tonbridge (Kent), United Kingdom Smythe Library by BDP in Tonbridge (Kent), United Kingdom
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

The library at this school in Kent in the UK has been brought up to date by BDP 

BDP have completed the redesign and restoration of the iconic Smythe Library at Tonbridge School in Kent in the UK.

The architects stripped out all internal walls and corridors to create more open, flexible spaces spread over four levels of the existing building. The contemporary extensions to the north and south sides of the library are designed to take advantage of the school’s well-manicured gardens and vast grounds creating an experience similar to that of a gothic cathedral cloister.

The concept of the cathedral cloister was carried through the design and manifests itself in the form of a strong vertical structural rhythm improving circulation spaces. The addition of a largely glazed stair tower to the south side of the building meant BDP were able to drive a simple natural ventilation strategy as well as enabling high levels of natural daylight.

Key Facts

Client Tonbridge School
Status Live
Value (m€)
BDP
www.bdp.com

More projects by this architect

Fusion Building

Clatterbridge Cancer Centre

Kingston Eden Walk

Copperas Hill

Victoria Station

More Projects

 
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site