WAN Awards 2018

SATURDAY 21 APRIL 2018

SEARCH   
 
WAN Jobs
News Review
Podcasts
WAN Urban Challenge
WAN Awards
Previous Next
 

Ski Chalet, Andermatt-Sedrun, Switzerland

Tuesday 07 Mar 2017
 

The view from the top

 
Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland
Studio Seilern Architect 
 
Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland Ski Chalet by Studio Seilern Architects in Andermatt-Sedrun, Switzerland
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Studio Seilern Architects are planning a mountain top restaurant in the Swiss Alps that takes its inspiration from local carved stone sculpture 

Located at the top of the mountain, where three cable car lines meet, the new Gütsch Restaurant will be the heart of the new ski region Andermatt-Sedrun in the Swiss Alps.

Studio Seilern Architects’ concept creates a robust landmark which responds to the dramatic setting of the landscape. The new restaurant will be designed as a contemporary “hameau”, a Swiss hamlet, taking inspiration from the carved stone sculpture of Horta de Ebro by Manolo Valdez.

Made out of local stone and reflecting the silhouette of vernacular Swiss villages, Restaurant Gütsch will cater both for the aesthetic and the climatic challenges of a unique site. The wide openings will offer panoramic views over the valley of Andermatt, whilst the timber-lined interior walls offer cosy comfort.

The large South-facing terraces will create a further interplay between the lightness of timber and the heaviness of the stone façade. By propping the terraces on slender columns they are read as a light ribbon wrapping the base of the buildings.

Nick Myall

News editor

Studio Seilern Architects
www.studioseilern.com

More projects by this architect

Performance Art Centre

Residential penthouse scheme

Wellington College Performing Arts Centre

Future Reception

WAN House of the Year Award 2012 Winner

More Projects

 
Reinventing Cities
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site