Healthy Design Healthy Place

SATURDAY 25 NOVEMBER 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

Longteng mixed-use project, Shenzhen, China

Friday 27 Jan 2017
 

Woods Bagot develops a masterplan for Shenzhen

 
Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China
Woods Bagot 
 
Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China Longteng mixed-use project by Woods Bagot in Shenzhen, China
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

The Shenzhen Hazens Longgang Longteng mixed-use project is of critical importance to the on-going development of the city 

'Shenzhen Longgang District Longteng Mixed-Use’ project is rated by Shenzhen Government as ‘one of Shenzhen’s most important projects in 2016’, and central to the rejuvenation of a river park area running through the site, this project was developed following principles of community, sustainability, infrastructural connectivity, retail experience, and modern lifestyle, applied to the local characteristics of Shenzhen. Thanks to this design, the developer, Hazen Real Estate Group, has identified Woods Bagot as one of their key design consultants, leading to multiple collaborations on a number of projects, ranging from a masterplan to retail and interior design.

The project site is located in Longang District, Shenzhen. The site area is approx. 393,000 sq m, comprising for a total GFA of over 1,500,000 sq m, subdivided into office space (300,000 sq m), retail and shopping mall (852,000 sq m) residential communities and facilities, and over 90,000 sq m of green and public space.

The challenge was finding a strategy that would allow the design to blend these programs together and into a new lifestyle and community vision, gradually and seamlessly linking the commercial and urban environments. 

Private and human scale neighbourhoods were required by the riverside which would maintain the values of wellness, connectivity, efficiency, value and sustainability.

Nick Myall

News editor

Key Facts

Client
Status Planned
Value (m€)
Woods Bagot
www.woodsbagot.com

More projects by this architect

Shenzhen Metro Changzhen Depot TOD Master Plan

IRENA headquarters

Victoria University Health Clinic

Burwood Highway Frontage Building

Refugee Garden

More Projects


Jobs available with Woods Bagot

Senior Interior Designer

 
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site