Planning For Housing

SUNDAY 19 FEBRUARY 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

House Rheder, Düsseldorf, Germany

Tuesday 10 Jan 2017
 

Landscape and home become one

 
House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany
Falkenberg Innenarchitektur 
 
House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany House Rheder by Falkenberg Innenarchitektur in Düsseldorf, Germany
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

10/01/17 James Martn, Denver
These architectural "statement" houses always puzzle me when considering the reality of how they function in the actual location. I was completely smitten by the picture on the far left; how delightfully it blends the inside and the outside and what a marvelous living situation it must be. Then I look at the photo on the far right and
Oh, my! there is a house immediately next door behind the wall. So this makes me wonder what is on the other side of the trees? Because unless you have about 2 acres of woods on that side once the leaves fall in the winter whoever lives, walks or visits over there is going to be looking directly into your home,especially t night. It seems another fine piece of architecture that completely fights with the logic dictated by the site.
Click for more ...
 

Falkenberg Innenarchitektur have created a fusion of interior and exterior in Germany 

A life in and with nature is the basic motif for house Rheder, located directly above the banks of the river Nethe in Germany. Originally a holiday home from the 1950s, the building was completely rebuilt by Falkenberg Innenarchitektur in 2015. Only the floor slab and the terrace over the water remained intact and became the basis for a light, elegantly restored building with 90 sq m of living space. Concentration on the essentials was the focus: light, air and tranquillity. 

Not even two complete exterior walls are designed as masonry, but minimal steel supports and a steel frame allow fully glazed facades. To the water side, the filigree three metre high glass sliding doors can be pushed to allow two-thirds of the glass wall to be opened. This creates a seamless transition onto a timber deck with a wide view of the Rheder country park. 

For the fusion of interior and exterior, a reflection pool, which projects a natural play of light onto the ceiling of the inner space, and at the same time reflects the sky and clouds itself.

A fireplace, on the opposite wall, brings the element fire into the room. A room-high sliding partition divides the space. An intimate bedroom is hidden behind it with a bathroom beyond which is also directly accessible from a further small bedroom. All rooms are illuminated by skylights. A small technical room contains the complete house technology, which is networked via a bus system and controlled by an app. An air heat pump ensures efficient energy.

The heart of the house however, is the living space. The minimal furnishings give the residents the freedom and the ability to create personal favourite places of retreat - whether in front of the fireplace or relaxing in the ceiling suspended recliner that emulates the gentle movements of the river. The furniture, partly self-designed, and some discontinued classic pieces, take the primacy of the reduction seriously. Light, air and tranquility are the focus here. Or to cite the owner again: "It should not be 'big and important', but 'small and correct'!"

Source V2com

Nick Myall

News editor

Key Facts

Client
Status Complete
Value (m€)
Falkenberg Innenarchitektur
 
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site