Healthy Design Healthy Place

WEDNESDAY 18 OCTOBER 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

‘Ex of In’ House, Rhinebeck, United States

Monday 24 Oct 2016
 

Getting in with the ‘IN’ crowd

 
‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States
Steven Holl Architects 
 
‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States ‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States ‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States ‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States ‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States ‘Ex of In’ House by Steven Holl Architects in Rhinebeck, United States
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

The ‘Ex of In’ House in Rhinebeck, New York State, is an experimental guest house developed directly from an ongoing project by local architects 

Explorations of "IN" is an ongoing research project under development at Steven Holl Architects since June 2014. Questioning current clichés of architectural language and commercial practice, it has developed in a series of exploratory drawings and CNC model studies such as Triple Venn Diagram Mutilation and Hybrid Combinations: Tesseract within a Cubic Sphere. The explorations of a language of space, aimed at inner spatial energy strongly bound to the ecology of the place. 

The mission of the project is to preserve the natural landscape and wild animal habitats of 28 acres of land which were to be subdivided into five suburban house plots 

An additional aim is to gradually form an architectural and sculptured landscape as a non-profit extension of the “T” Space art gallery in Rhinebeck.

Instead of building today’s typical “McMansion” of several thousand square feet, a single house of 918 sq ft has been placed at the centre of the site. A compressed form intersected by three spherical voids, the house has a kitchen at its centre and is realised as one large room on three levels.

Instead of fossil fuel, the house is heated geothermally and it generates its electricity from the solar panels.

WAN Small Spaces Award 2016 now open. For more information contact:

christina.ingram@builtenvironmentmedia.com

+44(0)1273 201 123

Nick Myall

News editor

Key Facts

Client
Status Complete
Value (m€)
Steven Holl Architects
www.stevenholl.com

More projects by this architect

Arts complex

Cultural and Health Centre

Franklin & Marshall College

Mumbai City Museum

Praemium Imperiale: Steven Holl

More Projects

 
UK Construction Week 2017
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site