WAN Awards

MONDAY 22 JANUARY 2018

SEARCH   
 
Previous Next
 

Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park, Shanghai, China

Tuesday 06 Sep 2016
 

Re-make, re-model

 
Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China
Schmidt Hammer Lassen Architects 
 
Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China Tech Spot #67: CaoHeJing Hi-Tech Park by schmidt hammer lassen architects in Shanghai, China
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Schmidt Hammer Lassen Architects completes the renovation of a Hi-Tech start-up incubator space in Shanghai 

Schmidt Hammer Lassen architects has completed an overhaul of an existing office building in Shanghai, China. Located at the CaoHeJing Hi-Tech Park, the project will function as an innovation incubator for Hi-Tech start-up companies. The aim of the project is to support and nurture local start-up companies, the incubator is a pilot project of a series of shared office developments in the area. 

Commissioned by CaoHeJing in 2014, Schmidt Hammer Lassen architects' proposal was to overclad and unify the existing rendered concrete facade utilising a corrugated and perforated polyester powder coated aluminium skin.

The facade concept allows for a simple and clean expression of openings within and behind the perforated aluminium, providing shading to every workspace whilst optimising both the view and daylight. The facade also facilitates increased insulation build-up and the integrated approach to new and existing services whilst enabling these to be hidden from everyday view.

The second key design strategy was to open up the existing deep plan of the building, creating a new atrium through the middle with connected views and vastly improved daylighting.

This new atrium space becomes the heart of the entire project, creating opportunities for collaboration and visual connection. Along with key new public circulation, it contains break out spaces, a cafe bar, hanging meeting boxes and connections to the external green terraces.

The incubator also features a site specific mural designed by Shanghai-based graffiti artist, The Orange Blowfish.

Nick Myall

News editor

Key Facts

Client CaoHeJing
Status Complete
Value (m€)
schmidt hammer lassen architects
www.shl.dk

More projects by this architect

Norwegian Geotechnical Institute

Monroe Blocks

C.A.R.L auditorium, RWTH Aachen University

New theatre

Breiavatnet Lanterna

More Projects

 
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site