Healthy Design Healthy Place

WEDNESDAY 22 NOVEMBER 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

New congress centre, Marrakech, Morocco

Friday 03 Jun 2016
 

Perfect perforations

 
New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco
Tabanlioglu Architects 
 
New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco New congress centre by Tabanlioglu Architects in Marrakech, Morocco
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

The new Marrakech Congress Centre by Tabanlioglu echoes the local traditional Morrocan architecture 

This striking, robust new congress centre for Marrakech, by Istanbul-based international architecture practice Tabanlioglu Architects promises to be a sheltered place within which its visitors unite, with a design that respects both the site’s history and the essence of local values through materials, pattern and colour. The Marrakech Congress Center is the latest in a series designed by Tabanlioglu, bringing their elegant Modernism to Africa.

The congress centre will be enveloped in a robust natural stone façade, articulated with perforations that allow light to diffuse inside, while acting as solar shading. Endless geometric patterns, like mandala, will create an effect that references the vernacular architecture of Marrakech. Internally, the building will include a series of spaces on different levels, internal patios and gardens that will create a serene and natural environment. The interplay of the inside and outside will be a central theme for the building, communicated through integrated gardens, as well as with the sunlight piercing the façade throughout the day. At ground level the atrium will be visible through porticos and one central focus door that will reference the striking local doors in Morocco, emphasising a dynamic interior / exterior flow.

www.tabanlioglu.com

Nick Myall

News Editor

Key Facts

Client Richard Attias / Summa
Status Planned
Value (m€)
Tabanlioglu Architects
www.tabanlioglu.com

More projects by this architect

Atatürk Cultural Center

Asmaçatı Shopping and Meeting Point

Zorlu Levent Ofiice

Dogan Media Center

Levent Lofts

More Projects

 
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site