WAN Awards 2017

TUESDAY 27 JUNE 2017

SEARCH   
 
Previous Next
 

Naman retreat resort, Hoi An, Vietnam

Friday 27 Nov 2015
 

A green oasis

 
Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam
Vo Trong Nghia Architects 
 
Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam Naman retreat resort by Vo Trong Nghia Architects in Hoi An, Vietnam
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Vo Trong Nghia Architects have created a unique resort from local materials with a relaxed atmosphere in Vietnam 

Beside the main road between Danang city and Hoi An old town in Vietnam, Naman retreat resort is just 16 km away from Danang international airport. To achieve an ideal atmosphere the resort was designed with a harmonious mix of greenery, natural stone and bamboo. 

The first phase of the project site was 3.4 ha between a road and beach. To accommodate guests within an area of abundant green landscaping with space and privacy, three types of accommodation were included in the development: Beach villas, Bungalows and a hotel building.

The multi-storey hotel building, named the Babylon has a façade that combines concrete louvers with greenery and forms an interesting landmark from the coast. The green layer provides a barrier that separates the resort from the road and enhances the privacy of the resort. The finishing material keeping its natural appearance of its base, achieves harmony with the surrounding nature. 

The building consists of three floors with 32 rooms. The layout is arranged in an L-shape embracing the swimming pool. Balconies overlooking the pool attract to water activities while still remaining  discreet and allowing private relaxation behind the green facade. The pool is both opened and discreet and is suitable for guests who enjoy relaxing in a semi-private atmosphere that is totally immersed in nature.

The perimeter of the building is covered by a system of vertical concrete louvers with green vines which reduces direct sun shining while allowing the wind to flow. For heat-resistance which minimizes thermal radiation in the hot tropical climate, the façade works as a buffer space allowing plants to grow. 

 

Nick Myall

News Editor

Key Facts

Client
Status Complete
Value (m€)
Vo Trong Nghia Architects
www.votrongnghia.com

More projects by this architect

Atlas Hotel

Naman Retreat Resort Bar

Diamond Lotus

FPT University

Dailai Conference Hall

More Projects

 
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site