WAN Awards

MONDAY 25 JULY 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Alumni Hall at Vanderbilt University, Nashville, Tennessee, United States

Monday 13 Jan 2014
 

History lessons

 
Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States
Richard Mandelkorn 
 
Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States Alumni Hall at Vanderbilt University by WAN Editorial in Nashville, Tennessee, United States
Your comments on this project

No. of Comments: 2

Add comments | More comments

21/01/14 WAN, London
Thank you for your comment Andrew. As the article states, the University is in Tennessee but the architecture firm behind the project is based in Massachusetts.
16/01/14 Andrew, Chicago
Vanderbilt University is in Nashville, Tennessee, not Massachusetts
 

Massachusetts-based architecture firm Bruner/Cott Associates are behind the renewal of Vanderbilt University's original student centre, which opened last autumn. 

The original building, a 1925 Tudor Revival building, was designed by Henry C. Hibbs as a World War I memorial that is now listed on the National Register of Historic Places.

The firm's initial study developed a reuse programme to take advantage of the central location of this small building while respecting its historical significance, details and finishes. Vanderbilt's development team (administration, faculty, staff, and students) agreed that the revitalised Alumni Hall would become a satellite centre in relation to the other student centres on campus.

The introduction of new mechanical systems into its historic interiors was one of the major design challenges which faced the firm. However, exterior additions on the rear facade provide the necessary mechanical, life safety, and accessibility improvements.

New programming in the hall includes formal event space, high-tech classrooms, study lounges, performance space, a writing studio, an exercise room, the Bamboo Bistro, and faculty offices.


Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
WAN Editorial
worldarchitecturenews.com

More projects by this architect

Tech Spot #61: HOUSE1

Liverpool Street Station

Tech Spot #60: Lazer mapping

Tech Spot #59: Smartflower

EU BREXIT

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site