WAN Awards

FRIDAY 29 JULY 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu, Daegu, South Korea

Thursday 09 Jan 2014
 

An honest appraisal

 
Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea
Samoo Architects & Engineers 
 
Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea Korea Appraisal Board Headquarters in Daegu by Samoo Architects & Engineers in Daegu, South Korea
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Samoo completes new HQ building for the Korea Appraisal Board 

The Korea Appraisal Board is a government agency that specializes in evaluating a variety of goods including real estate which is vital for taxation and other procedures.

As a government agency that has provided evaluation services for over 40 years, it needed a new HQ building that would support its growth and emphasize its image as an honest and trustworthy agency.

Designed by Samoo Architects & Engineers, the new HQ office provides the brand image required by the agency. The horizontal mass of the podium represents a solid foundation with a double-height open lobby and public-service facilities that will welcome visitors.

With transparent curtain-wall facades, activities at the podium will be projected to the street level which will be invigorated with landscape and lighting features. Standing firmly above the podium will be the main tower with its unique geometric pattern symbolizing unity and confidence of the agency.

The facade with its interlocking curtain-wall and stone panels were specifically arranged to minimize cooling-loads while maximizing natural lights into the office areas. A vertical atrium located between the 5th and 10th floor allows natural ventilation through stack effects. A blue box inserted on the 10th floor provides indoor gardens and viewing platforms that promote interaction between employees of the agency.  

An innovative facade, an ice-storage system, PV panels and other technologies are integrated through a central Building Management System that aims to provide the highest level of sustainability.

And with a complete set of facilities including R&D, an auditorium, and courtyards, which are coordinated with the work-patterns of the agency, the new HQ building will provide a new basis for sustainable growth.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Samoo Architects & Engineers
www.samoo.com

More projects by this architect

Suwon Convention Center

The Presidential Archive of Korea

Korea Gas Corporation Headquarters

Ulju Government Complex

Gachon Hall, Gachon University

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site