WAN Awards 2015

FRIDAY 28 AUGUST 2015

SEARCH   
 
Previous Next
 

Vaillo + Irigaray, Pamplona. Navarra, Spain

Wednesday 14 Mar 2012
 

Peeling back the layers

 
Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain
Photographers: Jose Manuel Cutilla 
 
Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain Vaillo + Irigaray by Vaillo + Irigaray in Pamplona. Navarra, Spain
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 
Award Entry

A layered design compliments The Biomedical Research Centre at Navarra's Hospital, 

The building proposes an image inherent in its intrinsic functionality and this is manifested by an envelope that covers their characteristic forms. Therefore, we can say that the outer skin "layers" its internal structures.

Plants are extreme and encompass parts of the programme with more functional disparity.The camel, the polar bear and the leaf are fundamental to the function of the building as the project aims to link with the content of the programme.

Bio-Medical Research, through the implementation of the Biomimicry (adaptation of biological systems and human procedures) compliments the process of generational architecture. The firm took these three bio-reference types to achieve similar adaptive systems: The camel as a paradigm for the functional section, the polar bear skin as an example of multifunctional and the leaf as integration between structural resolution and flexibility. 

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Vaillo + Irigaray
www.vaillorigaray.com
 
New Awards - Interior Practice
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site