WAN Awards

SUNDAY 25 SEPTEMBER 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

SCA Design Studio, Thomson, Singapore

Monday 31 Oct 2011
 

Breaking the conventions of a traditional workplace

 
SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore
ONG&ONG PTE LTD 
 
SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore SCA Design Studio by ONG&ONG Pte Ltd in Thomson, Singapore
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 
Award Entry

A fusion of work and creativity in a trendy studio setting 

The design studio for SCA Design grew organically from an internal design competition held amongst all the designers within the company. This competition evolved into a challenge to break the conventions of a traditional workplace and against the rules of the corporate world; forming a new way of working for a team of young creative minds.

SCA design studio reinvents the typical office culture and inspires its staff to be relaxed in their newly created 'home'. It is an office that is both aesthetically pleasing and comfortable, inspiring creativity. It also reinforces the most important aspect of the company, i.e. its people and their interpersonal relationships.

During the design process, one of the goals in mind was to have clients as participants to experience the fusion of work and creativity in this trendy studio environment. The creation of this modular and dynamic space promotes conversations between teams, allowing for interaction within the open plan studio, reflecting the collaborative nature of the company.

Adapting to the design industry that is constantly evolving, the studio was designed to showcase the innovative and creative use of recycled material. Items that would have been discarded are now given a new lease of life and incorporated into the design of the space, reinforcing the company’s initiatives of sustainability and adaptive re-use.

An old golf buggy was rescued and a new 'driveway' was built throughout the office for it, serving as the main 'street' of the studio where creativity germinates. Old goods palettes were reused as feature ceiling and unwanted egg crates were collected and innovatively used as acoustic treatment in the meeting room. Finally, the company’s old name cards which had become obsolete were reused as the feature signage wall in the lift lobby.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
ONG&ONG Pte Ltd
www.ong-ong.com

More projects by this architect

Cyan

The Al-Ansar Mosque

The Sanctuary at Geylang

59BTP-House

66MRN-House

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site