WAN Awards

MONDAY 26 SEPTEMBER 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Sølvgade School, Copenhagen, Denmark

Friday 26 Aug 2011
 

A jolt of colour in Copenhagen

 
Sølvgade School by C. F. MOLLER in Copenhagen, Denmark
All images courtesy of C. F. Moller 
 
Sølvgade School by C. F. MOLLER in Copenhagen, Denmark Sølvgade School by C. F. MOLLER in Copenhagen, Denmark Sølvgade School by C. F. MOLLER in Copenhagen, Denmark Sølvgade School by C. F. MOLLER in Copenhagen, Denmark
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 
Editorial

C. F. Moller completes pastel-hued extension and renovation project in Danish capital 


Colour is a recognised stimulant in the design of educational facilities, with bright hues proven to elevate moods, simplify way-finding, and stimulate the mind. C. F. Moller’s renovation and expansion of Denmark’s oldest school – Sølvgade School in Nyboder, Copenhagen – is a prime example of a sensitive injection of colour into a traditional urban realm.

Constructed in 1847, Sølvgade School is a treasured listed building in Denmark’s capital, surrounded on all sides by historic buildings and leafy public parks. C. F. Moller has introduced a hit of pastel colour into this traditional environment, taking reference from Nyboder’s muted palette and slanted architectural forms to create a classic extension with a modern twist.

Architect and Partner at the firm Lone Wiggers explains: “The idea has been to create a building that speaks the language of the children - colourful and musical. At the same time the building should correspond to and integrate with the historic surroundings.”

2,100 sq m of the original 1847 volume has been carefully renovated to bring it in line with contemporary standards and the complete facility extended with a 2,400 sq m colour-panelled unit encased in a glossy glass facade. This double glazed exterior plays a large part in the sustainability of the project, acting as a solar screen, dampening street noise, and circulating the air within the building back out into the street with a natural chimney effect.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
C. F. MOLLER
www.cfmoller.com

More projects by this architect

LEGO HQ

Timber Town

Student Housing

Bestseller fashion group office

Villa R

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site