Tenders Today


Previous Next

Pharrell Williams Resource Center, Virginia Beach, United States

Thursday 16 Jun 2011

From one artist to another...

Pharrell Williams Resource Center by Oppenheim Architecture + Design LLP in Virginia Beach, United States
Pharrell Williams Resource Center by Oppenheim Architecture + Design LLP in Virginia Beach, United States
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Details of eco-friendly Pharrell Williams Resource Center released by Oppenheim Architecture + Design 

Successful recording artist and eco-activist Pharrell Williams has recently announced an ongoing partnership with environmentally conscious designer Chad Oppenheim. Having met at Art Basel 2008 in Miami Beach and ‘realised they had a shared vision to make the world a better place’, the two men have now released the initial concept designs for The Pharrell Williams Resource Center (PWRC).

Located in Williams’ home town of Virginia Beach, the PWRC looks to provide a supportive sanctuary for local children where they can cultivate their skills and reach their maximum potential. The complex engages in direct discourse with the surrounding wooded environment, with various reclaimed materials utilised to form rectilinear volumes of different proportions.

Williams furthers: “I believe the architecture of a building says a lot about its soul and I wanted a building for the center that makes a statement to the world and the kids – something that will stand as a monument of optimism, and felt Chad was the only architect that could capture that. We want the building to look like something out of the future, so it will inspire the kids in it to aspire to greater things.”

Construction of the youth center will be funded independently through money raised by Williams’ charity ‘From One Hand to Another’, with the hopes that investors will be attracted by the environmentally conscious nature of the project, the message that it will send to youths in the area, and by the ‘eco-celebrity’ status of Pharrell Williams. The building is slated for completion in 2013 with additional collaborations between Williams and Oppenheim already in the works.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Oppenheim Architecture + Design LLP

More projects by this architect

Zulal Spa

Wadi Resort

Net Lima

Campus Center

Montclair Lofts

More Projects

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site