WAN Awards

MONDAY 29 AUGUST 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

National Heart Centre, Singapore, Singapore

Thursday 28 Apr 2011
 

Green at heart

 
National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore
ONG&ONG Pte Ltd 
 
National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore National Heart Centre by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore, Singapore
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 
Award Entry

User-centric design and environmental consciousness demonstrate the facility's resolve towards providing better healthcare 

The very heart of Singapore beats green, thanks to the new design for the National Heart Centre conceived by ONG&ONG Pte Ltd with medical planning and interior consultant Broadway Malyan. The ambitious 35,299 sq-m building scores high green marks by placing people first. Recognising that the medical world advances quickly, the design incorporates modular building methods to ensure that the building's structure is adaptable internally and externally, which easily allows for future growth. This flexibility in layout and function was key in the design competition's brief.

Visitors arrive via a convivial and naturally-lit concourse, leading into a large reception area, including information and quarantine zones, retail and F&B space. From here, the respective departments and upper levels of the hospital are easilly accessible. The operational layout of the building minimises travel distances for patients and staff. The lower floors contain facilities for day surgery, operating theatres, clinics, laboratories, radiology, and retail centres, while levels seven to ten are reserved for non-patient areas. This includes medical records, research laboratories, staff training, and administrative offices.

To promote social connectivity, various healthcare-related and social functions will be arranged like collegiates, held in open spaces similar to medicinal courtyard gardens of the Middle Ages. These internal and external open spaces are designed to expedite healing, with ample provision of natural light, ventilation and scenic views. The plant also act as a carbon sponge, noxious pollutant filter and heat reducer – an important feature in a city that crams over 4 million people into a 265-sq- mile area. Utilising modern methods of modularisation to facilitate and ease the speed of construction, completion is expected in 2012.

Key Facts

Status Construction
Value 0(m€)
ONG&ONG Pte Ltd
www.ong-ong.com

More projects by this architect

Cyan

The Al-Ansar Mosque

The Sanctuary at Geylang

59BTP-House

66MRN-House

More Projects

Latest Jobs in Singapore

Workplace Interior Design Manager

Creative Director Profile – Singapore or Hong Kong based

Team Leader – Lighting

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site