WAN Awards

MONDAY 19 FEBRUARY 2018

SEARCH   
 
WAN Jobs
News Review
Podcasts
WAN Urban Challenge
WAN Awards
Previous Next
 

Restaurant 659, Los Angeles, California, United States

Tuesday 12 Oct 2010
 

New reflections

 
Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States
 
 
Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States Restaurant 659 by Platform for Architecture + Research in Los Angeles, California, United States
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Shimmering curvilinear facade reactivates vacant storefront in LA 

Los Angeles is a highly-stimulated, vibrant city, a condition PAR attempted to address in the design of Restaurant 659. This contemporary take on a traditional storefront highlights the ability of glass to change as lighting conditions vary from day to night.

During the day, the curvilinear facade functions sculpturally-pedestrians catch glimpses of their own reflections in the glass and are drawn to its unusual curvature. Dramatic Southern California daylight casts a shimmering aura into the restaurant as sunlight bounces from one interior space to the next. The simplicity of the glass form aligns with traditional storefront materials, but provides visual respite from nearby colourful signage and storefront displays.

At night, the floor-to-ceiling glass facade glows from within. Restaurant guests are viewed by pedestrians in a space that is stripped to the bare essentials. A new one-pour concrete floor and white curving walls washed by continuous recessed lighting envelop spare and ethereal dining areas. Servers move efficiently through the space while visitors lounge on a series of custom-fitted dining furniture made from cast resin, wood, and aluminium. The restaurant features a main dining area, private dining room, dining mezzanine, lounge, bar, two kitchens, a manager's office, and terrace dining.

Key Facts

Status On the boards
Value 0(m€)
Platform for Architecture + Research
www.p-ar.com

More projects by this architect

High-rise courtyard housing

Competition Entries

Helsinki Central Library

Desert Houses

M House

 
Reinventing Cities
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site