TUESDAY 2 JUNE 2015

SEARCH   
 
Previous Next
 

Faculty Bernoulliborg, Groningen, Netherlands

Monday 22 Sep 2008
 

DZW do their homework

 
Faculty Bernoulliborg by De Zwarte Hond architects in Groningen, Netherlands
Harry Cock 
 
Faculty Bernoulliborg by De Zwarte Hond architects in Groningen, Netherlands Faculty Bernoulliborg by De Zwarte Hond architects in Groningen, Netherlands
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Dutch architects De Zwarte Hond design a faculty for maths under strict deadlines 

Bernoulliborg, the faculty of mathematics and physics building, is shaped by internal function. The programme can be read on the outside by the upper relatively closed volume which houses college rooms an elevations, and a completely transparent ground volume which houses more public facilities such as library, reception, restaurant and other public functions. The lower glass facade allows the approach route to the upper floors to be seen, and provides a panoramic view over the surrounding area. It allows for the various activities going on inside the building to be seen from outside. The upper floors form the main volume of the building. The building's blue semi-transparent skin consists of coloured glass slats which reflect its park-like surroundings. A four-storey comb structure provides for two inner courtyards which admit natural light into the building, and allow vertical spatial connections within. The limited time for the Faculty to be built, and the flexibility required for the interior led to the choice of a steel load-bearing structure, which has been left visible from both inside and outside the building.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
De Zwarte Hond architects
www.dezwartehond.nl

More projects by this architect

Erasmus University Campus

 
WIN AN IPAD
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site