WAN Awards

SATURDAY 27 AUGUST 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Performers' House, Silkeborg, Denmark

Tuesday 04 Dec 2007
 

Dynamic design

 
Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark
 
 
Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark Performers' House by schmidt hammer lassen architects in Silkeborg, Denmark
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Modern version of Danish folk high school for international environment 

Performers' House is a modern version of a Danish folk high school. With its exceptional scope and a unique cross cultural international environment, the school offers the best opportunities to develop young creative talent. Spacious performance areas, teaching rooms, a canteen, student café, student accommodation and housing for teaching staff create optimal learning conditions for the performance art students.

The façade is versatile: shutters on the main stages fold up and can be slid to one side and the large glass sections opens out to the town - making it possible for passers-by to hear the music or catch a glimpse of the theatrical performances.

The architectural appearance is simplistic and characterised by a sincere choice of materials. This is expressed by the visibility of the building’s installations; cable bearers and ventilation are not hidden, but out in the open. The interior is functional and the visual contact of the building distinct – with long horizontal views, as well as with a vertical view between floors.

Key Facts

Status Completed
Value 4.4(m€)
schmidt hammer lassen architects
www.shl.dk

More projects by this architect

University Student Centre

University of Applied Sciences

Clubhouse project

West Shanghai Workers’ Cultural Palace

‘Valdemars Have’

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site