WAN Awards

SUNDAY 28 AUGUST 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Private rooftop house extension, Rotterdam, Netherlands

Monday 09 Jul 2007
 

Poly wrapped heaven?

 
Private rooftop house extension by MVRDV Architects in Rotterdam, Netherlands
 
 
Private rooftop house extension by MVRDV Architects in Rotterdam, Netherlands Private rooftop house extension by MVRDV Architects in Rotterdam, Netherlands Private rooftop house extension by MVRDV Architects in Rotterdam, Netherlands Private rooftop house extension by MVRDV Architects in Rotterdam, Netherlands
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

MVRDV's Architects complete private roof extension in their hometown Rotterdam 

On top of an existing monumental house and atelier, the bedrooms are positioned as separate houses, optimizing the privacy of every member of the family. The houses are distributed in such a way that a series of plazas, streets and alleys appear as a mini-village on top of the building. Parapet walls with windows surround the new village. Trees, tables, open-air showers and benches are added, optimizing the rooftop life. By finishing all elements with a blue poly-urethane coating a new “heaven” appears. It creates a crown on top of the monument. The square footage is 45 m2 extension private residence and 120 m2 terrace. The addition can be seen as a prototype for a further densification of the old and existing city. It adds a roof life to the city. It explores the costs for the beams, infrastructure, and extra finishes, and it ultimately aims to be lower than the equivalent ground price.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
MVRDV Architects
www.mvrdv.nl

More projects by this architect

Vandamme Nord

ZAC Bastide-Niel

Westerdok Apartment Building

Gwanggyo Power Centre

Sky Village

More Projects

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site