WAN Awards

MONDAY 5 DECEMBER 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Bin Tong Park, Singapore, Singapore, Singapore

Wednesday 13 Dec 2006
 

House at Bin Tong Park, Singapore

 
Bin Tong Park, Singapore by aKTa-rchitects in Singapore, Singapore
aKTa-rchitects 
 
Bin Tong Park, Singapore by aKTa-rchitects in Singapore, Singapore Bin Tong Park, Singapore by aKTa-rchitects in Singapore, Singapore Bin Tong Park, Singapore by aKTa-rchitects in Singapore, Singapore
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

House at Bin Tong Park, Singapore 

Located along a quiet hillside slope, on approach to the house, the building form plays visually with the surroundings, as if interlocking and terracing with the site context. The thin edged floating roof, metal screens and feature travertine walls provides for a dramatic interplay of light and shadow, giving the building depth – with the interest of tiered private, semi-private and semi-public spaces. The surrounding boundary walls are at times threshold spaces and at others, it disappears, allowing infinite framed views into the surroundings with the main swimming pool acting as a soft-mirrored surface, reflecting the distant tree canopy and the horizon sky. The metal screens and thin trellis roof are not only sun shading and privacy devices, but are design iterations of a tropical screen as if a bamboo leaf canopy.

View text submission

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
aKTa-rchitects
www.akta.com.sg

More projects by this architect

Cluny Hill, Singapore

Latest Jobs in Singapore

Workplace Interior Design Manager

 
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site