WAN Awards 2015


Previous Next

Heathville Road, London, United Kingdom

Tuesday 12 Dec 2006

Compact urban Infill harmonises with tradition

Heathville Road by envelop in London, United Kingdom
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Contemporary urban infill project achieves quality bright spacious living on a compact left over brownfield site. 

A derelict site of only 65 sq.m. comprising a double garage has been transformed into a building that complements the streetscape. Acting as a compact bookend to a row of substantial Victorian terrace houses the building exudes warmth and visual interest through the composition of the primary building elements. A rich but limited palette of natural materials are organised in such a manner as to express an external and internal synthesis of plan, section and elevation. The elements and spaces contained within, interlock forming a cohesive entity, as one might expect to see in the design of a single component.

Key Facts

Status 98% complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?

Latest Jobs in London

Head of Marketing & Communications

New Awards - Interior Practice

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site