WAN Awards


Previous Next

Cape Town Cottage Renovation, Cape Town, South Africa

Tuesday 05 Dec 2006

Extensive renovation brings light to semi-detached cottage

Cape Town Cottage Renovation by Rudolf Perold Architect in Cape Town, South Africa
Rudolf Perold 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

New courtyard acts as light well and provides circulation between living room, kitchen and bedroom 

A north facing courtyard wall reflects light into all three surrounding rooms. Shutters, double doors and sliding doors fold away to extend the interior space into the courtyard, providing extra living space in this 75 sqm cottage. When these are closed, the character of the house becomes more introverted and private. Innovative storage units in each room, from durable marine plywoord, reduce the amount of loose furniture required, saving space and adding character to the house. Low maintenance concrete epoxy floors provide coolness in summer. The bathroom and bedroom share a shed-like space, creating the feeling of an indoor landscape.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Rudolf Perold Architect

More projects by this architect

Kleinwingerd, Prince Alfred Hamlet

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site