WAN Awards


Previous Next

Vanke Center, Shenzhen, China

Monday 23 Oct 2006

Holl's hovering complex

Vanke Center by WAN Editorial in Shenzhen, China
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Steven Holl Architects win invited competition 

New York based architect Steven Holl has revealed his winning design for the Vanke Center, a progressive new sustainable 60,000 sq meter mixed-use complex in Shenzhen, China. The building, a ‘floating horizontal skyscraper’, will contain a conference center, hotel, serviced apartments and offices. Vanke Center incorporates several new sustainable elements designed specifically for the development. The floating buildings create a flexible area of shaded landscape underneath the building, allowing sea and land breezes to pass through the site. Moveable façade screens made of special composites protect the inner glass against high solar and typhoons, whilst renewable energy such as solar power and geothermal cooling are among the key issues to be explored in this project. The Vanke Center is set to break ground in April 2007.

Sam Mansour

View image here
View diagram here

Key Facts

Status planning
Value 0(m€)
WAN Editorial

More projects by this architect

Tech Spot #71: Swansea Bay Tidal Lagoon


Rwandan Cricket Stadium

London Crossrail

FRP Bridges: Tech Spot #66

More Projects

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site