WAN Awards

TUESDAY 30 AUGUST 2016

SEARCH   
 
Previous Next
 

Big House, London, United Kingdom

Wednesday 20 Sep 2006
 

New house on historic site

 
Big House by Pierre d'Avoine Architects in London, United Kingdom
Photo: David Grandorge 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Built in a conservation area but no attempt to be traditional 

The design and choice of materials give a sense of continuity with the existing built and natural environment. The house is a four storey high, rectangular-shaped box clad in vertical timber boarding, with large windows framing oblique river views. It stands at right angles to a busy road, achieving a sense of privacy without disappearing behind a wall. Inside the house, the main living space is elevated on the second floor, extending its full length, with a garden room and roof terrace on the top, bedrooms on the first, parking at ground level, and a cinema in the basement.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Pierre d'Avoine Architects
www.davoine.net

More projects by this architect

Rooftop Houses

 
WIN Awards 2016
WAN Business Information
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site