WAN Awards


Previous Next

China Central Television Station and Headquarters, Beijing, China

Monday 04 Sep 2006

CCTV captures imagination

China Central Television Station and Headquarters by WAN Editorial in Beijing, China
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Rem Koolhaas’ latest project in China seeks to distant itself from the typical skyscraper. 

(CCTV) combines the entire process of TV-making in a loop of interconnected activities. Two structures rise from a common production platform that is partly underground. Each has a different character: one is dedicated to broadcasting, the second to services, research and education; they join at the top to create a cantilevered penthouse for the management. While CCTV is a secured building for staff and technology, public visitors will be admitted to a dedicated path circulating through the building offering spectacular views. As well as Restaurants, lounges, and conference rooms the 465.000m2 building will also contain a 1500-seat theater, a large ballroom, digital cinemas, recording studios and exhibition facilities and accommodates a five-star hotel; The 485 million euro project will also host the international broadcasting centre for the 2008 Olympic Games and will be complete before the games. SM

Key Facts

Status Onsite
Value 485(m€)
WAN Editorial

More projects by this architect

Tech Spot #71: Swansea Bay Tidal Lagoon


Rwandan Cricket Stadium

London Crossrail

FRP Bridges: Tech Spot #66

More Projects

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site