Previous Next

The Savill Building, Windsor, United Kingdom

Tuesday 01 Aug 2006

Royal curves

The Savill Building by WAN Editorial in Windsor, United Kingdom
Gareth Gardner Photography. 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

This new iconic visitor centre was officially opened recently by HRH, The Duke of Edinburgh. 

Designed by Glenn Howells Architects, The Savill Building provides a new entrance to The Savill Garden and the gateway to The Royal Landscape, a unique man-made landscape located at The Crown Estate's Windsor Great Park. The Savill Building unites all visitor facilities including a ticket office, shop, self-service restaurant, seminar rooms, offices and a small garden centre all under one gently undulating gridshell roof, which appears to float over a series of linked spaces. The roof is constructed from larch and clad with green oak from The Windsor Estate’s own sustainable sources. Its form in plan (90m long, up to 25m wide and 4.5-8.5m high) is like a leaf gently falling across the site. The building is now open for the public.

Key Facts

Status complete
Value 0(m€)
WAN Editorial

More projects by this architect

Tech Spot #31: Li-Fi

Lord’s Cricket Ground redevelopment

Tech Spot #30: Moroccan solar power

22 Bishopsgate

WAN Business Briefing

More Projects


Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site