WAN Awards 2015


Previous Next

Liverpool Central, Liverpool, United Kingdom

Thursday 20 Jul 2006

Mixed-use project gets green light

Liverpool Central by Woods Bagot in Liverpool, United Kingdom
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Planning awarded for £160 million scheme 

International design practice Woods Bagot will transform the derelict land adjacent to Liverpool’s Central Station into the “go-to” destination for the North West consisting of a £160m shopping, residential and leisure development. The mixed use project is one of the biggest regeneration schemes ever planned for the North West of England at 600,000 sq ft. Work is scheduled to commence in January 2007. " I do feel this is a real triumph of place making as the key design driver, married to wonderful occurrence where the 18th century meets the 21st. The challenge was to design a landmark configuration for the local urban fabric, with a finer grain and a legible typology. The scheme is a rigorously resolved design, and it will be a unique piece of urban design and architecture of lasting quality and value for Liverpool . The fact that we have been able to distil the " big ask" from a number of very disparate stakeholders is a credit to all the players on the Liverpool Central Team " Stephan C Reinke RIBA FAIA, Principal Designer

Key Facts

Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Woods Bagot

More projects by this architect

Mesa City Center

Ham Yard

Catholic Leadership Centre

Golden Dragon Museum

Woods Bagot HOTBED event

More Projects

New Awards - Interior Practice

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site