WAN Awards


Previous Next

Beamish Visitor Centre, County Durham, United Kingdom

Tuesday 27 Jun 2006

Simple and legible

Beamish Visitor Centre by WAN Editorial in County Durham, United Kingdom
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Benson + Forsyth LLP win international competition for Beamish Visitor Center 

London-based architectural practice Benson + Forsyth LLP proposed a simple block type building for a new visitor center at Beamish, The North of England open air museum. This new landmark visitor center will be the gateway of the museum which enhances visitors' experience, and is the first stage of a huge project to propel it to the world-class museum. The plan provides a center hall, temporary exhibition gallery, lecture theatre, shop and cafe, and features an umbrella-like roof which admits light and warmth to the spaces below. The simple, legible figure reflects the simplicity and legibility of the spatial and functional organisation of the building, which allows visitors' effortless access and the full capacity.

Key Facts

Status Competition
Value 8.7(m€)
WAN Editorial

More projects by this architect

Tech Spot #71: Swansea Bay Tidal Lagoon


Rwandan Cricket Stadium

London Crossrail

FRP Bridges: Tech Spot #66

More Projects

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site