WAN Awards 2018

SUNDAY 22 APRIL 2018

SEARCH   
 
WAN Jobs
News Review
Podcasts
WAN Urban Challenge
WAN Awards
Previous Next
 

OFFSET BOX, SYDNEY, Australia

Tuesday 30 Aug 2005
 

Debut project for AO.

 
OFFSET BOX by AO:The Architecture Office in SYDNEY, Australia
AO 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Form Follows Fun : opposites attract in adaptive re-use project in inner Sydney. 

On a narrow inner urban site in Sydney, AO’s debut project is a simple manipulation of inexpensive materials to make a playful whole. The adjacent art deco warehouse is to be adapted to office and retail space. The “new work” contrasts it neighbour through a series of simple contradictions; vertical:horizontal, glass:masonry, open:closed, surface:wall, stagger:symmetry. Robust interior consists of polished concrete floors and off-form ceilings ... that’s it! A series of operable panels allow the small floor plates to fully engage with the neighbouring park and take full advantage of Sydney’s temperate climate.

Key Facts

Status planning
Value 3.2(m€)
AO:The Architecture Office
www.thearchitectureoffice.com.au

Latest Jobs in SYDNEY

Practice Director - National

 
Reinventing Cities
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site