WAN Awards


Previous Next

Alpine House: Royal Botanic Gardens Kew, London, United Kingdom

Tuesday 16 Aug 2005

Alpine House at Kew revealed

Alpine House: Royal Botanic Gardens Kew by Wilkinson Eyre Architects in London, United Kingdom
Nick Guttridge 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment

Kew's newest glasshouse, the Alpine House, is an exemplar of sustainable design 

Following the preparation of the site Development Plan, Wilkinson Eyre were invited to design this new Alpine House, which provides sustainable, energy-efficient growing environment for a world-renowned collection of alpine plants. It is comparable to the innovative, high-quality greenhouses which are traditional to Kew and is the first new glasshouse to be commissioned for nearly 20 years. The glasshouse is conceived as two back-to-back arches which create a stack effect to draw warm air out of the building. Additional environmental control is provided by a unique shading solution based on a fan-like form similar to a peacock’s tail.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Wilkinson Eyre Architects

More projects by this architect

River Plate House

Rio Olympic arena

Crown Sydney

Queensbridge Hotel Tower and precinct

King’s Cross Gasholders

More Projects

WAN Business Information

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site