Retail

Blue Bottle Cafe

Bohlin Cywinski Jackson

20 Jun 2017

The first of several Bohlin Cywinski Jackson-designed cafés to be completed for Blue Bottle, this new 1,200-square-foot South Park location transforms the street-level storefront of a former Kohler warehouse into a light-filled, deliberately minimal interior space. The design reveals the site’s inherent beauty by stripping away the frivolous and unnecessary, elevating the most

... read more

Okio

Taller KEN

25 May 2017

This optometry store features large openings on the façade shaped like a pair of cat’s eye glasses. Called OKIO, the store is freestanding in a shopping plaza where the eye-catching façade acts as a giant billboard, allowing customers to see through the storefront, and let in the natural light. A large circular ‘oculus’ skylight serves to light to the interior

... read more

July's Flower

Alberto Caiola

24 May 2017

Part of an emerging new wave of contemporary florists, July’s Flower juxtaposes Shanghai’s innate and edgy counterculture with the time-honored traditions of horticulture and floral design. Smashing straight-laced stereotypes through striking arrangements and design, July’s challenges expectations at all levels.  The store’s interior incorporates a spectrum of

... read more

Modular Lilong

LUKSTUDIO

11 May 2017

The ‘Modular Lilong’ was designed for Value Retail China to showcase ‘Chuang x Yi’; a concept brand that provides a platform for Chinese fashion designers. The 150 sqm site is located in Yioulai Shanghai Village; a sister to Bicester Village in London - both global shopping developments. The intent of ‘Chuang x Yi’ is to create a retail experience specifically

... read more

Alessa Jewellery

Taller KEN

10 May 2017

When asked to design a store for the Alessa Designs company, Taller KEN worked to reflect the personality of the clients. The Alessa company was founded by a young couple from Dubai and Guatemala who met in California so they were infused with spirituality and a global-trotting exposure to different styles.  Because the project is located in a hectic commercial shopping center, the goal was

... read more