Residential

Apartment G

ALD Architecture

10 Mar 2017

Renovation of an apartment in Paris 11th district by Anne-Laure Dubois The client brief was to renovate an apartment of 100 m² in the 11th district in Paris, to suit a family of 5. In order to stay in the limited budget the main structure was kept intact and the renovation concentrated on the modifications of the following key spaces: - The entrance and it's relation to the kitchen - The

... read more

West London House

Studio Maclean

13 Feb 2017

London based design studio, Studio MacLean have renovated a 4000 sq ft family home in West London using a minimal palate of black and white, French oak chevron flooring, with cherry wood and plywood custom carpentry. Custom fabricated steel doors were used throughout the property. The kitchen, part of Studio MacLean’s Yellow Dot Kitchen range, was fabricated in solid

... read more

Lévesque

Mélissa Ohnona Design

07 Feb 2017

Located in Laval, a Montreal suburb, this century old house underwent a complete overhaul of its interior. The owner/designer Mélissa Ohnona wanted to maximise the space as well as the natural light and exterior views from the house, to create a welcoming and functional family home. The space had been renovated in the 90’s, leaving it oddly divided and devoid of any original charm.

... read more

Vivid Colour

Waterfrom Design co. Ltd.

07 Feb 2017

Inspired with paper patterns created by fashion designers for garment making to interpret their imagination, this interior design, taking silhouettes from such patterns, starts dialogues with the young residence owner, a French educated female fashion designer. Just as dress drawings, folding and twisting in pattern making are transformed to clean-cut presentation of sharply defined copper tubing

... read more

Islington Maisonette

Larissa Johnston Architects

03 Feb 2017

Situated in a Conservation Area in Islington, this Victorian maisonette has been reconfigured and extended to create a spacious, light and modern family home. Prior to the alterations, the bedrooms were located to the lower floor which felt dark and enclosed. On the upper floor the kitchen and living room lacked any relationship with the rear external courtyard, which consequently

... read more