Alannah Hill Emporium, Melbourne
Friday 15 Jan 2016

 

The luxurious world of Alannah Hill comprises a subtle layering of soft neutral tones, with highlights of rich colour set against simple brass metal detailing. 

With subtle play of colour between wall and wall recess accompanied by concealed lighting, the entire store appears to glow from within. The rear backdrop of curved shelving display sits perfectly balanced with the feature brass metal structure in the centre of the space. All of these deliberate design elements to draw new customers into the store with great appeal.A private viewing and change room area to the rear reveals an explosion of floral colour with floor to ceiling wallpaper which flows seamlessly through the intimate space.  The store design brings the shopper into the complete experience of Alannah Hill fashion.The bold use of colour throughout the store was carefully offset using a sophisticated palate of materials including the Limed European Oak timber parquetry floor, a decadently custom designed tiled sale counter, and the lushly wallpapered interiors of the change rooms. The colours and materials strongly align with the Alannah Hill brand and have been composed to create a rich and feminine retail experience with sophisticated charm. The store design brings the shopper into the complete experience of Alannah Hill fashion.

Floor fixture units combine clothe hanging with shelving at various heights allowing the customer to shop not only across styles but also across various apparel including accessories.  A complete head to toe look can be seen by the customer in one glance and is all within arm’s reach.

more projects by this designer