P Apartment Paris
Tuesday 11 Jun 2013


Award banner

The client's brief was to design a space that has a unique and emotional effect on the individual.

Claudio Silvestrin satisfied this request by moving beyond ‘design' and by entering into the realm of art. Art considered not as a movable thing/object but as a permanent space/installation.

The main feature of the 250 sq m space is a 13 m long cast bronze island of Kg 4,000 (thought as a horizontal obelisk), which stretches parallel to the fully glazed north/west facade overlooking Avenue Montaigne.

When entering the apartment, one is moved by the view of the Eiffel Tower framed by a chapel-like window.

At the two opposite poles that are 31 m apart, fire and water mirror each other.

Every single item of fixture, lighting and furniture is designed by Claudio Silvestrin. The only exception, one Wegner chair. 

Claudio Silvestrin Architects


more projects by this designer