Residential

GT HOUSE

Studio Guilherme Torres

03 Nov 2010

GT HOUSE The design is inspired by Paulo Mendes da Rocha, a Brazilian architect who won the Pritzker prize in 2006, famous for displaying functional mechanisms of a design such as hydraulic and electrical pipes. The young Brazilian architect Guilherme Torres removed all the wall coatings and installed a permanent brick table and couch. The electrical wiring system becomes more evident in the

... read more

BARKER RESIDENCE

Davidclovers

28 Oct 2010

Davidclover' s Barker Residence design   At eye-level with the top of IFC, one of the tallest buildings in Hong Kong, the Barker Residence holds stunning views of Victoria Harbor. The project is the first of a series of projects designed by davidclovers for a developer of residential properties in Hong Kong. The basic approach is to hone in on the most potent areas of the existing

... read more

OLYMPIC TOWERS

Turett Collaborative Architects

25 Oct 2010

Turett Collaborative Architect's Olympic Towers residence The overarching architectural gesture in this dramatic space is the focus on the view and the windows. Polished white quartz floors, complemented by high-gloss ceilings, walls, and lacquered columns keep the focus on the incredible views. Turett's plan pushes all of the services and private program to the interior, toward the building

... read more

RIZ HAVEN FLAT

Ong & Ong Pte Ltd

20 Oct 2010

Singapore based ONG & ONG's design for the Riz Haven residential project Clean lines and neutral colours are used in this charming show unit. With white forming the basis for the interior design, the space is highlighted with dark and abstract art pieces. Whilst space may not be ample, horizontal wooden wall features are used to widen spaces creating a stunning visual impact. Full-length

... read more

HOME 07

i29 interior architects

18 Oct 2010

I29 create a single family apartment in Rooseveltlaan, Amsterdam This 150 m2 apartment for four people is situated in a stately building in southern Amsterdam, NL. The original structure, with rooms for staff, a double hall and long hallways with lots of doors has been transformed into a spacious, transparent dwelling full of light and air. A kitchen in combination with cabinets from floor

... read more