Residential

Nowe Orlowo

Dragon Art

24 Oct 2014

Polish design studio Dragon Art have recently designed an apartment that was created from two smaller, interconnected apartments and adapted to the needs of a family of four. The bigger residence has an open plan for the kitchen, dining and living room areas. White walls and ceilings are paired with a wall of built-in white cabinets that have wood accents. Large sliding glass doors keep the space

... read more

HB6B

Karin Matz

23 Oct 2014

Swedish architect Karin Matz has renovated an apartment in Heleneborgsgatan, Stockholm, creating two living spaces with one central bathroom. The property had been used for furniture storage for 30 years until Matz took over the property in 2012. The previous owner had begun a renovation in the 1980s but fell ill and so the apartment was left untouched. Time had been frozen; wallpaper was half

... read more

Embroidered Flower Lobby

Tripasai Architect

21 Oct 2014

Tripasai Architect have designed the entrance lobby of a private residence in Bangkok, Thailand, the main feature of which is a brightly coloured, embroidered flower petal backdrop wall. Playful yet sophisticated, the entrance lobby of the building is enriched by contemporary craftsmanship. The space is defined by a combination of Thai style wooden furniture, so-called ‘Kha Singh', and the

... read more

Grand Tour

UdA Architetti

16 Oct 2014

A journey of discovery through forms of popular culture referring to the sensibility, sentiments and iconic traits characterising Italian culture, in southern Italy in particular, provided the starting point for UdA Architects' process of design for restructuring this 200 sq. m apartment close to the old part of Bari. Due to the human instinct to look for a symbolic or spiritual side to living

... read more

House Riihi

OOPEAA

10 Oct 2014

House Riihi, designed by the architects at Office for Peripheral Architecture (OOPEAA), is located in Alajärvi, a small village in eastern Ostrobothnia in Finland, in a valley-like area next to a small island of forest on the side of a farm field. Their clients, a family consisting of an entrepreneur father, an artist mother and two sons, needed a house that had spaces for living

... read more