Interiors

Wooden Boxes

1305 Studio

10 Apr 2014

Located in the Shikumen building in Shanghai's Jingan District, 1305 Studio's office is set to be a space of multi-creative functions. The space acts not only for architecture, interior or graphic design, but also for lots of other purposes including fashion shows, art exhibitions, cocktail receptions and professional lectures. In the interest of Shanghai Lane Culture, the architects tried

... read more

Garden Room, Wood Vale House

Folio Design

09 Apr 2014

Folio Design has added another stunning development to its portfolio of high-end properties, with completion of a luxurious garden room in Highgate. The owners re-commissioned Folio following a refurbishment of their five bedroomed home in 2011, requesting that an unused area of their garden be transformed into a relaxing, sustainable leisure space, integrated with the woodland beyond. Nestled

... read more

Richard James Flagship Store, Savile Row

Andy Martin Architects

09 Apr 2014

The new Richard James flagship store in Savile Row has just been completed by Andy Martin Architects. As the largest retail space on Savile Row, the new store offers the customer a more holistic approach to the flagship stores' design that is articulated in simple, bold and recognisable design features. Andy states his aspiration lies in aligning Richard James' core brand character with a unique

... read more

Miss Clara

Design Hotels™

09 Apr 2014

Design Hotels™ has announced the rebirth of one of Stockholm's most reassured Art Nouveau buildings. Built in 1910, the former Ateneum school for girls has been transformed into a sleek Scandinavian hotel by Nobis Group, named Miss Clara after the beloved first headmistress of the past girl's school. As such, it is an old soul with a contemporary heart. High ceilings, expansive windows and

... read more

MUSE – Macquarie University Spatial Experience

Woods Bagot

08 Apr 2014

A temporary student space at Macquarie University, MUSE was created to encourage student interaction and collaborative learning. The design of the space was one of three temporarily constructed over two floors of a vacant Brutalist library building on the Sydney campus. Prior to concept, the design team conducted an extensive student consultation process, including a web-based survey, workshops

... read more