All Projects

La Bottega del Buon Caffè

Jeanette Thottrup

10 Jul 2014

The interior of La Bottega del Buon Caffè was created through designer Jeanette Thottrup's vision of combining elements of both classic and contemporary Tuscan style. Muted natural colours were chosen for the walls, applied using traditional painting techniques. For Thottrup, the walls of the restaurant became works of art in their own right. With an emphasis on creating a calming,

... read more

The Chapel

a21 Studio

10 Jul 2014

Designed by Vietnamese firm a21 Studio, The Chapel is a community space in the outskirts of Ho Chi Minh City which evolved as a solution to the lack of community centres in the area. It was intended as a space in which people, especially youth, could congregate for events such as weddings, conferences, exhibitions or social occasions. The project, located on a 10 x 20 m rented plot of land, The

... read more

BIG Maze

Bjarke Ingels Group

10 Jul 2014

Drawing inspiration from gardens, hedge mazes and ancient labyrinths of 17th - 18th century Europe, as well as aspects of modern American corn mazes, Bjarke Ingels Group have created the BIG Maze, located in the Great Hall at Washington's National Building Museum. In a space of such impressive grandeur, the BIG Maze provides a contrasting contemporary aesthetic. Externally, the maze is hidden

... read more

Musk and Moss

Jakob Gomez Studio

09 Jul 2014

Design studio Jakob Gomez brought a strong, masculine aesthetic to this gentlemen's grooming parlor located in San Pedro Garza García in Mexico. The brand's new concept focuses on image assessment, style, personal care and providing men with an exclusive grooming consultation service. The design concept was to draw upon a primitive cave as inspiration; Jakob Gomez wanted to create an

... read more

Siamoises Mentana-Boyer

Blouin Tardif Architecture Environnement

09 Jul 2014

Tucked away in the heart of Montreal's Plateau Mont-Royal are the Siamese residences, occupying a plot of land formerly used for commercial purposes. The project faced the same constraints as most other buildings within the classic urban genre: the challenge of natural light, joint use and the neighbouring buildings' envelopes. The architectural scheme aimed to optimise the layout, taking

... read more