All Projects

House Renovation

2260mm Arquitectes

03 Mar 2014

A renovation of a ground floor house of the early 20th century in Barcelona, partly renovated a few years ago, with ceilings that hide a great height. The building interior was dark, so the walls face to the street and the inner garden. The project partially disassembled the house but maintained structure and distribution: a new interior courtyard illuminates the ground floor and gives the

... read more

Darlinghurst Apartment

TFAD Pty Ltd

03 Mar 2014

This project involved the substantial restoration and renovation of a 1915 apartment in Darlinghurst - an inner city suburb of Sydney, Australia. It included restoration of existing bedrooms and living areas, completely refurbished kitchen and bathroom and installation of a new ensuite. At 121 sq. m internally, the apartment is large by Darlinghurst standards, however it only had one small

... read more

Cotswolds Private House

Found Associates

03 Mar 2014

The house is located in a secret valley on the edge of the Cotswolds. The clients purchased the 16 acre site in 2004, with the intention of building a contemporary family house entirely surrounded by nature, as an antidote to city living. The site is an Area of Outstanding Natural Beauty, reached by a track through beech woods. There was an existing gamekeeper's cottage in a very bad state of

... read more

Baltimore Wharf

Carter Tyberghein

03 Mar 2014

Contemporary Duplex Apartment of 150 sq. m on the 10th floor of a residential development on East London's  Isle of Dogs looking over Millwall Inner Docks - Completed November 2011. Carter Tyberghein was taken on board with the task of creating a stylish, inviting contemporary duplex apartment from a totally blank canvas that would appeal to discerning potential buyers of this waterside

... read more

L’Aire Visuelle, optométristes – opticiens

la SHED architecture

19 Feb 2014

Working from high contrast and simple natural materials, the firm la SHED architecture have designed a unique optometrist and optician clinic redefining the customer's experience. The space was designed in such a way to position the sales area at the front of the building, in the section that contained the most windows and was closest to the entrance. People walking into the clinic could

... read more