All Projects

MEDIA PLAZA 2.0

Liong Lie Architects

17 Nov 2011

Media Plaza 2.0 is a new auditorium for the Jaarbeurs in Utrecht. The first objective was to redesign the grey and outdated auditorium into a fresh and inspiring location for lectures and conferences, that stimulates creativity. The second objective was to create a relationship with the design of Media Plaza, a previous project inside the Jaarbeurs.  By reducing the amount of visibly

... read more

BELGRAVIA APARTMENT

Trevor Lahiff Architects

16 Nov 2011

The design challenge was to transform a series of tired, dark and totally unmodernised attic rooms in a huge Belgravia townhouse, previously an embassy building, into a chic contemporary yet classic penthouse with generous external spaces. The client, a private property developer with his own very specific tastes, worked very closely with us. The brief was for an apartment that would appeal to

... read more

BERCHTESGADEN YOUTH HOSTEL

LAVA

15 Nov 2011

LAVA has re-imagined a youth hostel near Munich, Germany. Gone are the daggy dormitory rooms and impersonal spaces of your typical hostel. It has individualised rooms, bold colours, local materials and craftsmanship, and multipurpose zones. The sustainable makeover includes a low energy facade, floor heating, and the installation of a bimass pellet heating system. And there's built‐in

... read more

LAWYERS APARTMENT

13 Nov 2011

The apartment,designed for a lawyer, has an office and a meeting room. Two guest rooms are provided with a separated bathroom and a lavatory. There is a formal living space, a casual living space with a dining area and a bar, and a multi-use space next to the formal living space. The centre area of the apartment acts as a screen that divides the private space and the public space. The partition

... read more

FRACTAL CAFE

Tony Owen Partners

13 Nov 2011

Tony Owen Partners has just completed the Fractal Café in Sydney. The café is located in the ground floor of the recently completed Boston University Student Housing building. The rear of BU is located on a narrow laneway in the city. It was a feature of the original design, that building was the cut back at ground level to widen the laneway and create a public square. The new

... read more