All Projects

THE LACEY

Division1 Architects

20 Jun 2011

The Lacey is a 26-unit, four level, 25,000 SF residential building organized around a three-level central corridor/atrium. Outdoor space is ample with a communal second floor terrace and rooftop, as well as private balconies, courtyards, and terraces for the units. The Lacey is located three blocks from the famed U Street Corridor in the Shaw neighborhood of Washington, DC. The buildings

... read more

PRICEWATERHOUSE COOPERS HQ

JOI-Design

17 Jun 2011

Pricewaterhouse Coopers has just moved into a new state-of-the-art tower in Frankfurt which will soon become the company's headquarters in Germany as well as the country's fourth tallest building. However, the monolithic architectural structure of Tower 185 belies the lithe organic style of the interiors. Instead of following the conventional route and working with an office designer, PwC

... read more

PRIDE OF SOLDIERS

Scabetti

07 Jun 2011

Pride of the Netherlands.Dominic and Frances Bromley create a unique installation for the Land Forces Command Head Quarters in The Netherlands. Dominic and Frances Bromley's unique commission ‘Pride of Soldiers' will only ever be seen by strict invitation. These photographs are now the only access many will have to this remarkable work of art, as it is sited in one of the most secure

... read more

DIMENSION

Lervik Design AB

07 Jun 2011

BriefLervikDesign was in 2008 commisioned to create a light installation for the leading scandinavian insurance-company Skandia, suitable for their indoor courtyard at the new HQ in Stockholm. They demanded a piece with longevity, a clever use of material limiting environmental damages before and after production. It had to reflect Skandia's core values, its stakeholders and their

... read more

SAFFIRE RESORT

Point Of View Design

07 Jun 2011

Located at the fringe of National Park in remote Tasmania, the lighting design essence is preservation of darkness. Prior to construction this was a camp site and PointOfView's ambition was to impose no more impact on the landscape than the glow of earlier camp fires. Consequently the interior was vigilantly considered from an exterior perspective. Light is judiciously applied with emphasis on

... read more