SNAGAJOB HEADQUARTERS
Wednesday 15 Aug 2012

 

Award banner

Natural light, scenic views, and an aluminum slide ... they could belong in a park, but instead, they're design details of the new (non-corporate) corporate headquarters of one of the country's fastest growing companies. Baskervill worked closely with Snagajob to redesign the 66,000-square-foot space so it reflects the lively culture, creativity, and camaraderie of its employees and resonates the company mentality of unapologetic passion for people---staff, hourly workers, and clients. The scope of work included interior architecture/design, space planning, features, furniture, and fixtures.

Private offices were replaced by a concise design of open and collaborative space, evoking an energetic community-based working atmosphere. Natural light, and materials such as concrete, wood, and metal, serve as a canvas for custom assembled furniture, bright splashes of color, and employee photos. The open floor plan was a challenging opportunity. On one hand, it allowed for spontaneity, gathering spaces, and encouraged free exchange of ideas. On the other hand, wall space was at a premium, and each wall had to be carefully considered for its functionality. The ceiling was fashioned to add height, light, details, articulation, and aesthetic design elements.

Creative use of materials on a limited budget allowed the design team to focus on high-impact community spaces. The new space includes a town center gathering space, kitchen, beer taps, and "The Hill." The Hill, a six-tier riser, transforms into a lively and engaging space for the entire company to meet, share information, and celebrate with “shout outs” where employees and leadership recognize outstanding performance and important business/personal milestones. The show-stopper is the stainless steel slide, a practical icon of fun providing employees quick transport between the space’s two floors. This playful accent is intended to stimulate workers and visitors to "do things... differently." The response from employees and leadership has been overwhelmingly positive.

Baskervill

www.baskervill.com

more projects by this designer