CHONGQING MOUNTAIN & CITY SALES OFFICE, CHONGQING
Wednesday 15 Feb 2012

 

Award banner

The project is located in Chongqing Nanshan District, a valley surrounded by hills; therefore the “Mountain” has been selected as the main theme for this sales office.

The grand slanted feature wall and the grey marble floor pattern are both in triangular form. The colour grey has been applied throughout in different shades, texture including marble and shapes, including the lighting, where there are different light reflections to demonstrate the valley under the soft sunlight.

The LED lighting complemets the character of the sales office. They are hung from the ceiling to imitate a raining scene in the valley - creating a natural and comfortable environment for visitors. This sales office is designed in a modern style with many sharp angles and corners on the feature walls and irregular shaped reception counters. The designers made use of the LED lighting to soften the impression.

With the help of the LED lighting, the irregular shapes and modern, abstract design - derived from the natural environment in Chongqing - are softended to create a more relaxed and comfortable spatial experience in the sales office.