Chefoo Island Club House, China
Tuesday 30 Oct 2012

 

Award banner

This club house is located on the beach, and is a building with the concept of a glass box. Surrounded by the glass, the main spaces include the ground floor and the basement.

The original idea is based on "the tea art concept house" as the main axis to create an artistic conception that has a concise Zen space of Orientalism.

The first floor is the "tea art house", but the functions of the sales hall are combined so that six groups of VIP-style cafes have been arranged with the best sea-views.

The main bar is located at the centre of the hall, in order to service the whole area. A large pendant lamp has been arranged at the highest point of the hall ceiling to enlarge the sense of space.

The basement lobby is connected to the first floor by the staircases on both sides of the hall, and has been designed with a lotus pond of oriental image. The lobby can also be shown in the model section, and the two sides of the lobby are also a subsidence area, but the centre of the subsidence area is an empty patio, which can bring light and air to the basement space.

One of the subsidence areas is an extension of the tea houses on the first floor, which have been designed with four different VIP rooms and private rooms that can fulfil functions such as dining, meetings, negotiations etc, and an art exhibition hall is set up for future events and exhibitions.

Another subsidence area is installed with club facilities such as an auditorium, gymnasium, dance studio, lounge etc., and a lotus pond is designed within the high ceiling patio, in line with the overall interior image but also touches to the Oriental flavour.