OLYMPIC TOWERS
Monday 25 Oct 2010

 

Turett Collaborative Architect's Olympic Towers residence

The overarching architectural gesture in this dramatic space is the focus on the view and the windows. Polished white quartz floors, complemented by high-gloss ceilings, walls, and lacquered columns keep the focus on the incredible views.

Turett's plan pushes all of the services and private program to the interior, toward the building core, leaving living space at the perimeter and window walls. A total of eleven televisions, of which nine reside in rectangular columns along the windows, discreetly emerge and disappear via remote control.

The wall between the main entertaining space and the master is made of sliding translucent glass engineered to retract to allow maximum visibility and continuity.

 

Turett Collaborative Architects