The Library at the Public Theater
Tuesday 05 Mar 2013

 

Award banner

As part of the Public Theater's large-scale revitalization, Rockwell Group created an an Astor-era cocktail lounge. Thanks to a 25-foot open ceiling in the lobby, it was possible to create a cozy, almost hidden space inspired by the idea of a vintage library. Distressed leather chairs, walls and millwork of white-washed cerused oak, rustic wall tiles with graffiti patterns, and a reclaimed wood floor laid in a herringbone pattern create a comfortable, lived-in ambiance.

Rockwell Group worked around the steel beams in the center of the lounge area to emphasize the intimate feeling created by the low ceiling. The main gathering space is defined by three button tufted banquettes set in front of industrial, steel-framed bookcases displaying vintage scripts, Shakespearean plays,and theater props.

At the far end of the space is the bar, which features an island illuminated by a striking custom cast iron steel frame chandelier that doubles as a wine glass rack hanging above it.

Rockwell Group

www.rockwellgroup.com

more projects by this designer