Allens Linklaters
Thursday 27 Sep 2012

 

Award banner

Simple and elegant, the Allens Linklaters workplace supports clear thinking and corporate transparency.

BVN Architecture was appointed by Allens Linklaters to develop their new workplace in the ‘Paris end' of Collins Street at 101 Collins Street, Melbourne.

The new workplace is the embodiment of the firm's core values of 'clear thinking' and 'one firm'. Simplicity, elegance, honest use of materials, precision and subtle use of detail, coalesce to form a single, integrated environment which supports these values.

The incorporation of Allens Linklaters' corporate art collection throughout the workplace was a key aspect of the design, particularly on the client floor where the execution of detail and a restrained materials palette of timber floors and white walls, creates the ambience of an art gallery.

A dramatic new stair connecting levels 35 to 40 contributes to the workplaces' integrated environment, with the key placement of artwork and a subtle approach to detailing and material use, extended throughout the offices and open plan spaces. A significant amount of breakout, formal and informal meetings spaces has also been provided for the legal and corporate services staff to support and foster collaborative teamwork.

BVN undertook the functional brief, design and documentation for the project and worked closely with a design committee, made up of senior partners from Allens Linklaters, along with the consultant team and ISIS, the developer, to realise the clear vision for a sustainable and contemporary legal workplace.


BVN Architecture

www.bvn.com.au