REFORMA HOUSE
Thursday 23 Sep 2010

 

The core element upon which the spaces were designed is a laminated metal sheet that runs through the bedrooms hallway, the guest washroom, the elevator, and goes around up to the dining room becoming integrating with it too. A bookcase, which is almost , but not quite touching the ceiling, follows the same rules though it’s a perpendicular orientation. These are the only two elements that define the public space limits in the house.

Another important aspect of the design , are the minimum required circulation areas; corridors square meters become part of the adjacent zones. This is how getting around the house becomes very comfortable and practical having more than one route to choose.

The functional design and the visually appealing and habitable perspectives, are combined with rich materials and colors palette: black slate, metal, wood and glass. All of them were selected to bring out the best of each one; the textures, shades and the highlights are unique elements that work together creating a strategic combination.

The black slate used in the hallway, the entrance foyer and the dinning room floors is also used in the bathrooms. The guest washroom walls are lined with black leather.

Pascal Arquitectos

www.pascalarquitectos.com